Når din WP admin siden er blank

Der er hjælp at hente, når din WP admin side er helt blank. Det er ikke så sværtStrudsen siger det hele, og så alligevel noget mere behersket og med færre ord end jeg selv udbrød, da jeg skulle logge ind på en af mine WordPress sider og blot fandt en blank skærm! Det havde jeg ikke lige prøvet før… Gode råd var pludselig dyrebare.

Tjek nu dine sider jævnligt

Jeg indrømmer det blankt – jeg havde forsømt en række af mine WordPress sider og jeg fik en lille forsmag på straffen for det. Heldigvis kun en lille forsmag, for problemet kunne ret enkelt løses. Men lige da jeg kom ind på den blanke WP admin side var jeg alligevel lidt bekymret. Jeg tjekkede andre af mine sider. Nogle havde samme problem, enkelte var helt nede, mens de fleste trods alt virkede som de skulle både frontend og backend.

Det var meget tydeligt, at de problemetiske websider var dem jeg ikke havde været på længe. De havde stået og samlet støv, og det var tydeligvis gået i maskineriet. Jeg har på de fleste af mine lidet brugte sider installeret et plugin, som kan hjælpe mig med at opdatere både WordPress, temaer og plugins. Og det virker også godt, men enkelte gange kan det ikke klare opdateringen af WP. Jeg ved ikke hvorfor og har heller ikke undersøgt det nærmere, men blot accepteret det er sådan. Det har heller ikke skabt problemer før – altså på de sider jeg er inde på ofte og derfor opmærksom på opdateringerne…

Nåh, pointen er ikke at skyde skylden på et plugin, når nu det er en fejl 40. Så jeg vil blot opfordre dig til ikke at forsømme dine sider.

Google og find løsninger

Jeg gjorde straks det vi vist alle gør i en krisesituation: jeg googlede naturligvis. Og ret hurtigt fandt jeg også en tråd på wp-danmark.dk om et lignende problem med blanke sider efter en opdatering af WP. Her nævnes problemer efter en konkret opdatering af WP, men da jeg ikke havde været på siderne længe, så var jeg faktisk ikke klar over om jeg havde helt samme problem. Efter at have læst tråden kunne jeg se to mulige rimeligt nemme fixes, som måske kunne løse mit problem. Det skal siges, at jeg godt nok er en mangeårig bruger af WordPress, og kan enkelte små stykker kode, ligesom jeg også godt kan kigge i både databasen og FileZilla, men jeg er ingen kodehaj eller lignende. Så det er rart, at de løsninger jeg fandt kan klares med værktøjer der er nemme at gå til.

Men hvad var problemet egentligt. Ja, det ved jeg jo som nævnt ikke med sikkerhed. Men som det også nævnes i wp-danmark.dk tråden, så var der opstået en eller anden konflikt i forbindelse med opdateringen af WP platformen eventuelt i sammenhæng med manglende opdateringer af plugins eller temaer.

Det enkle fix

Derfor var løsningen også at pille ved plugins eller themes mappen via Filezilla eller alternativt at geninstallere WP også via FileZilla. Det sidste blev ikke nødvendigt i mit tilfælde, men det kan være løsningen hvis de første to ikke virker. Så for at tage den sidste mulighed først, så handler det om et downloade en ny version af WP fra WordPress.org og derefter lægge den op via FileZilla og vælge muligheden overskriv. Det skulle ikke ødelægge noget eller slette indhold, database mv. I tråden er der også flere, som har gjort det med succes.

I mit tilfælde startede jeg med det mindst bøvlede først. Jeg ændrede navnet på plugins mappen (den ligger under wp-content mappen) til plugins_old. Dermed vil WordPress ikke kunne finde nogle af de installerede plugins, men uden at plugins bliver slettet, og de kan derfor ikke lave ballade, når man forsøger at logge ind. Hvis det ikke ændrer noget med plugins mappen, så kan man lave samme øvelse med themes mappen.

Efter at have lavet ændringen i FileZilla gik jeg igen ind på min sides /wp-admin siden og wupti, den var tilbage igen. Stor lettelse. Derefter kunne jeg komme ind og kigge på de manglende opdateringer. Jeg startede med at opdatere WordPress – det skete helt uden problemer. Derefter gik jeg tilbage til FileZilla og ændrede plugins_old tilbage til plugins. Dermed kunne alle de installerede plugins igen findes på WP administrationssiden, men de var dog alle deaktiveret. Jeg opdaterede derefter alle plugins og temeaer, og genaktiverede plugins.

Færdig med den side og alt var igen som det skulle være. Så jeg fortsatte til de andre sider med samme løsning og samme succes. Det kostede ikke mange minutters arbejde, men det var nogle dejlige minutter. Dog har jeg nu lært lektien: Selvom jeg har mange WP sider, og ikke alle bliver brugt lige meget eller opdateret helt ofte nok, så skal jeg stadig holde øje med siderne jævnligt. Det er dumt at have sider som teknisk set ikke virker på grund af manglende opmærksomhed. Jeg håber andre kan bruge ovenstående små fix, hvis nu jeres admin side forsvinder, og desuden husker at være opmærksom på jeres sider.

 

Foto af den frustrerede struds (sådan ser jeg den) er fundet på Flickr og taget af Irene2005 (https://www.flickr.com/photos/irene2005/)

Udgivet af

Mads Møller

Selvstændig økonomisk konsulent (cand. polit) der kan synliggøre din virksomhed gennem en analytisk og strategisk tilgang til kommunikation og online marketing. Savner du styring af økonomi og administration, er der også hjælp at hente hos MadsM Consult.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Løs regneopgaven og vis du er et menneske * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.